divendres, 30 d’abril de 2010

Conreant a la ciutat

Cada cop són més els horts que neixen al bell mig de la ciutat: en un balcó, en una terrassa, en un solar,... A l'Aula Ambiental varem reunir unes quants d'aquestes experiències amb l'objectiu de compartir coneixements i conèixer les múltiples opcions que ofereixen els horts a la ciutat. Aquí us deixem un petita ressenya de cada una de les experiències que es van presentar el dimecres passat a la Taula "Conreant a la ciutat":

L'hort de la Noelia: La terrassa de la Noelia és un laboratori verd. Li agrada fer experiments i anar provant de plantar això i allò, així o aixà,... Va començar amb l’horticultura a l'hort del terrat del centre cívic de la Sagrada Família -que malauradament ja no existeix- i ha anat aprenent a base d'assaig i error.

L'Hortet del Forat: "Un espacio autogestinoado por y para la comunidad, un recurso gratuito de cultivo ecológico, un lugar vivo para experimentar". L'hort comunitari del Forat és un recurs cedit, autogestionat i gratuït, amb l'objectiu de fomentar relacions i interès per les bones pràctiques ambientals i l'agricultura ecològica.
lhortetdelforat.blogspot.com

Projecte d'hort comunitari a la Sagrada Família i Fort Pienc
: Fa uns mesos la Noelia i altres veïns del barri van anar de visita a l'Hort del Forat, en la trobada d'horts comunitaris que cada any organitzen. Allà es van conèixer i van adonar-se que compartien una afició i que seria bo trobar un espai on posar en comú experiències i on treballar conjuntament.

Aquell dia es va plantar la primera llavor d'un projecte d'hort comunitari al barri. Des de llavors s'han posat a treballar per fer viable la idea. Part d'aquest treball a consistit col·laborar amb l'equip de Raons públiques per presentar una proposta d'hort urbà sota el pont de Marina en motiu del concurs Racons Públics que convoca el FAD amb l'objectiu de recuperar espais públics. Aquesta és la proposta. Pinta bé, oi?

L'hort del senyor Carulla
: 150 metres quadrats d'hort en una terrassa. El més gran d'España. Si voleu conèixe'l millor podeu veure aquest reportatge que li van dedicar a TV1.
Apunts de l'hort del Sr. Carulla.

L'Hort Comunitari de Gràcia també va estar present en la taula rodona. Un hort ocupat i obert a tothom amb un gran implicació social del barri.


Una altra experiència que no va ser present a la taula rodona de dimecres però que val la pena conèixer són els Terrats solidaris de la Parròquia de Sant Isidor, a l'Esquerra de l'Eixample. un projecte socials nascut per a fomentar la relació entre joves i gent gran i tots aquells veïns que vulguin afegir-se a la iniciativa.
Us convidem a donar un cop d'ull al seu blog.2 comentaris:

 1. Hola, como hago para contactar a los encargados o visitar estos huertos? me interesa muchísimo tanto a título personal como para un trabajo que realizo en la universidad acerca del aprovechamiento del espacio en las azoteas!
  les agradezco la información!

  ResponElimina
 2. Hola Nat,
  En la mayoria de casos puedes ponerte en contacto con ellos a través de sus blogs -que tienes lincados en la entrada-. En el caso del Sr. Carulla tendrias que ponerte en contacto con nosotras via email para facilitarte su contacto. Puedes escribirnos a info@aulambiental.org
  Gracias por tu interés

  ResponElimina