divendres, 11 de març del 2011

IV Cicle Saps què menges?

El taller "Llavors autòctones i planter ecològic" i una ecocalçotada a l’Hort de Fort Pienc –amb taller de romesco inlcòs–van ser les activitats encarregades de tancar, dissabte passat, la IV edició del Cicle Saps què menges?, un cicle d’activitats que parteix de la filosofia de donar a conèixer, noves formes de menjar i viure més simples, sostenibles i sanes pel nostre cos, la nostra societat i el nostre entorn. Enguany, a més dels organitzadors habituals -els dos grups de consum del barri de Sagrada Família, I un rave! i El Guaret, l'Espai 210 i l'Aula Ambiental de la Sagrada Família- el cicle ha comptat amb dues noves incorporacions: l’hort comunitari de Fort Pienc i el grup de consum del mateix barri, els Pixapins.

Cuina de temporada (receptari d'hivern), consum sostenible de carn o la importància de mantenir i potenciar l’ús llavors autòctones han estat alguns dels temes que s’han tractat al cicle a través de diversos tallers i xerrades. A més, hem visitat el forn Barcelona Reykjavik, al Raval -on fan un pa ecològic a l’estil tradicional d’allò més bo- i hem pogut assaborir calçots conreats sota el pont de marina, una de les primeres collites del jove hort de Fort Pienc.

Un any més, el cicle ha servit, no només per donar a conèixer formes alternatives de consumir, sinó que també ha estat punt de trobada de persones que comparteixen les mateixes inquietuds i que estan disposades a arrencar projectes en aquest sentit als barris. De fet, tant l’Hort de Fort Pienc com el grup de consum el Guaret van néixer arran d’edicions anteriors del Cicle Saps què menges?. Esperem que aquesta edició que tot just ha acabat i per la qual han passat més d’un centenar de persones hagi estat tan productiva com les anteriors.

L’any que ve hi tornem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada