dilluns, 31 d’octubre de 2011

El Banc dels aliments: lluitant contra el malbaratament alimentari i la fam d'aquí


La setmana passada vam tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà la tasca social i ambiental que fa la Fundació Banc del Aliments, una entitat que des de fa dues dècades redistribueix els excedents alimentaris per lluitar contra la fam més propera.

El dia de la nostra visita, el magatzem que tenen a la Zona Franca era un bullici de camionetes, palets carregats i voluntaris amunt i avall. Són aquests últims la pesa clau que fa funcionar un gran aparell logístic que cada any recull, provinents de 285 empreses donants, gairebé 5000 tones d’aliments.

Són  excedents alimentaris que tot i no ser adequats per a la venta, encara són perfectament comestibles, i que a través del Banc dels Aliments arribaran a les cuines dels que més ho necessiten.

Els voluntaris treballen classificant els productes que arriben provinents de les empreses.
La nau de Zona Franca compta amb una cambra frigorífica per garantir el manteniment de la cadena de fred dels productes frescos i congelats.
Els dimarts i els dijous les entitats receptores van a recollir els aliments. Elles s’encarreguen de fer arribar aquests aliments a les persones més necessitades a través de lots per les famílies, menjadors socials,... L'any passat, més de 100.00 persones necessitades van rebre aliments recollits per la Fundació Banc dels Aliments.

Un palet preparat a l'espera de ser recollit per l'entitat receptora.
Dimarts i dijous les entitats recullen els seus palets plens d'aliments.

Si voleu saber més sobre la tasca de Fundació Banc dels Aliments podeu entrar a la seva web: www.bancdelsaliments.org. També podeu ser voluntaris, estables o puntuals. Trobareu tota la informació aquí. http://www.bancdelsaliments.org/ca/voluntari/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada