divendres, 21 de desembre del 2012

REpensar els tòxics a la llar


l’Eva Fernández i la Bàrbara de Gota de Sueños ens han fet reflexionar sobre els productes de neteja que fem servir habitualment a casa nostra:

·         Abans de comprar-los
·         Quan els comprem
·         Quan els usem i
·         Quan ens en desfem

I refrescat la memòria sobre el significat de pictogrames com els de “Perillós per al medi ambient”, que duen gairebé tots els productes de neteja convencionals en algun lloc de la seva etiqueta.

Hem pogut palpar i manipular els productes naturals que encara es troben a la nostra disposició per assolir el mateix objectiu, que és, no ho oblidem, la neteja.
Substàncies que tenim tan a mà com el vinagre blanc, la llimona, el bicarbonat o l’alcohol, resulta que ens ofereixen moltes avantatges respecte dels industrials, això sí: seguint unes poques indicacions d’ús.

I fora pors! Ni farem malbé les superfícies ni quedaran mig brutes, són tan eficaces com els productes comercials de més èxit.

L’Aula estava plena, amb gent que fins i tot es va quedar en llista d’espera, moltes persones que volien prendre nota de totes les “receptes” i indicacions, però no us preocupeu, trobareu la presentació en aquest document així com altres recursos interessants.

A la segona part hem fabricat “in situ” i amb uns pocs estris:
  • 1.       Lleixiu a partir de cendres i aigua
  • 2.       Netejador multiusos a partir de vinagre, alcohol i oli essencial de llimona
  • 3.       Rentavaixelles a partir d’encenalls de sabó, vinagre i oli essencial de llimona
  • 4.       Dentifrici a partir d’argila verda i oli essencial de mirra

Posant a prova les nostres dots d’alquimistes obtenint les nostres “fórmules” fins hi tot amb tocs més personals.

Tot i així, el rentavaixelles casolà no ens ha sortit com esperàvem perquè l’oli ha emulsionat però de ben segur que amb una batedora elèctrica hauria obtingut la textura desitjada. Els altres 3, tot un èxit que les participants i participant s’han pogut endur a casa com si haguessin anat a fer la compra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada