dimarts, 22 de novembre de 2011

El destí dels residus d’aparells elèctrics i electrònics

Què se'n fa dels televisors, ordinadors i altres aparells elèctrics o elèctrònics -que funcionen endollats o amb piles o bateries- recollits en els Punts Verds de la ciutat?

Una bona part van a parar al polígon industrial del Pont de Vilomara i Rocafort. Aquest municipi acull vàries plantes de tractament de residus, entre elles una planta de reciclatge de frigorífics i aires condicionats i la planta de valorització de residus d'aparells elèctrics i electrònics de l'empresa Electrorecycling.

Fa uns dies una cinquantena d'usuaris de l'Aula Ambiental i la Fàbrica del Sol vam tenir l'oportunitat de visitar aquests dos centres i veure de prop quin tractament segueixen aquests residus per tal que no contaminin i que se'n puguin aprofitar el màxim de components.
Tractament de televisors de tub a la planta d'Electrorecycling
Planta de tractament de frigorífics
Per als que haurien volgut acompanyar-nos i no van poder, o per qui simplement tingui interès per saber com es recilen aquests residus us recomanem que visiteu els següents enllaços: 
  • Vídeo sobre el tractament de neveres i aparells d'aire condicionat on s'explica perquè és important gestionar de forma específica aquests aparells i com a través del tractament s'evita que els CFCs continguts en els tubs refrigerants acabin a l'atmòsfera danyant la capa d'ozó.
  • A la web d'Electrorecycling trobareu informació de tots el tipus d'aparells elèctrics i electrònics que gestionen, així com les diverses fraccions reciclables que se n'obtenen. També us recomanem el següent article on s'explica que es fa amb els televisors de tub, que al contenir mercuri requereixen un tractament especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada