dimarts, 29 de novembre del 2011

Roba, llibres, llombrius i molta prevenció de residus

Aquest diumenge 27 de novembre va acabar la 3ª Setmana Europea per a la Prevenció de Residus i amb ella les activitats que us proposàvem des de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.
Us volem donar les gràcies a tots i totes els que vareu participar i que aquest any heu estat un bon grapat.
Al Punt d’intercanvi de roba que vam tenir a l’Aula dins de la campanya Renova la teva Roba, quasi no hi cabíem. 
En quatre tardes, les persones interessades a participar en l'intercanvi van deixar-nos més de 400 peces de roba de vestir de tota mena: per dona (molta), home (una mica menys), nen i nena. Aquesta acció que volia donar una nova oportunitat a peces de roba que ja no ens posem però que estan en bon estat, va aplegar més de 100 persones entre donadores, intercanviadores/ intercanviadors i voluntàries.

Agraïr especialment les hores invertides al grupet de voluntàries (Adriana, Emi, Pepita, Neus, Núria, Ascensión i Isabel) que es van encarregar de revisar, classificar, puntuar i organitzar totes aquestes peces de roba i també atendre a la gent els dies de l'intercanvi i que sense les quals l'espai d’intercanvi no hauria pogut ser tan endreçat i “apanyaico”. 
Com cada dilluns, i per la Setmana de la Prevenció no podia faltar, es va obrir el Punt d’intercanvi de llibres de lectura que tenim ubicat dins l’Aula. L’interés que desperta el canvi de llibres ja llegits per noves lectures va tornar a ser important. En poc més de 5 hores, ni més ni menys que 110 llibres van canviar de mans. 

Pels que volíem una mica més d’emocions, dimecres i dijous vam fer un talleret de Compostatge a la ciutat. Mentre que dimecres (mig competint amb el futbol) us explicàvem com reciclar a casa les nostres deixalles vegetals de la cuina per a obtenir un adob molt apreciat i d’excel•lents propietats (l’humus de cuc) gràcies a la feina d’unes treballadores molt aplicades (llombrius de terra), dijous vam fer una mica de manualitat i es va poder aprendre com fer amb materials de rebuig vermicompostadors casolans. 












Per aquells que no vàreu poder assistir,  us deixem la petita presentació del taller.Vermicompostatge
Us encoratgem a provar aquesta mena de reciclatge de la matèria orgànica en origen i si teniu algun dubte sobre el tema, a l'Aula Ambiental de la Sagrada Família estarem encantades de resoldre’l.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada