dilluns, 3 de març del 2014

Cursa dels transports i mostra de mobilitat col·laborativa

Dissabte 22 de febrer va tenir lloc la Cursa de transports i Mostra de mobilitat col·laborativa. La cursa dels transports consisteix a comparar, en un trajecte donat, el temps, cost, i impacte ambiental de diferents modes de transport. En la cursa de mobilitat, tots els transports competeixen en condicions reals de circulació (així per exemple, el cotxe ha de acabar cercant lloc per aparcar correctament a destí) de forma que és una eina molt útil per comparar les diferents alternatives que tenim a l'hora de moure'ns per la ciutat i reflexionar sobre si realment escollim sempre els mitjans que millor s'adapten a les nostres necessitats.
A punt per la sortida des de la Sagrada Família
La cursa va comptar amb dos trajectes, amb sortida des de l'Aula Ambiental de la Sagrada Família i l'Aula Ambiental de les Corts i amb destí, tots dos, a la Fàbrica del Sol. Van participar un total de 30 persones en vuit modes diferents de transport.

Des de Sagrada Família van participar els següents transports:
- Metro
- Bus
- A peu
- Bicicleta
- Bicicleta elèctrica
- Bicing
- Patins
- Cotxe dièsel

És interessant, veient els resultats, com els vehicles més sostenibles (patins i diferents modes de bicicleta) guanyen la cursa, mentre bus i metro ofereixen temps competitius, comparat amb el cotxe. Podeu consultar tots els resultats en aquest document.
Tots els participants, al punt d'arribada a la Fàbrica del Sol
El matí va acabar amb la presentació de sis entitats diferents amb iniciatives de mobilitat col·laborativa, opcions de transport compartit que et permeten estalviar diners i energia.
• Comparte Tren. A través del web www.compartetren.com és possible entrar en contacte amb altres persones que facin el mateix recorregut en AVE per obtenir descomptes de fins al 60% amb la “Tarifa Mesa” de Renfe.
• Vanapedal. Empresa d’eco-logística que ofereix solucions eficients per la distribució urbana de mercaderies d’última milla utilitzant tricicles de càrrega amb assitència elèctrica. www.vanapedal.eu
• Trèvol. Cooperativa de missatgeria i de neteja en bicicleta i vehicles elèctrics, que aplica el sistema cooperatiu amb sensibilitat ecològica. www.trevol.com
• Avancar. Primera empresa de car-sharing a Espanya que ofereix una alternativa al lloguer o compra d’un cotxe a la ciutat. Funciona amb un sistema de reserva on-line de 120 vehicles en diferents aparcaments repartits per Barcelona. La reserva inclou l’assegurança i el combustible. www.avancar.es
• Social Car. El primer servei de lloguer de cotxes P2P (de persona a persona) a Espanya. Permet a particulars llogar els seus vehicles, aprofitant el temps en què no s’utilitzen i romanen aparcats, posant en contacte conductors amb cotxes disponibles. www.socialcar.com
• Yes We Park. A través del seu web www.yeswepark.com obre un canal de comunicació entre propietaris i gestors de places d’aparcament i usuaris que necessiten aparcament en una zona i franja horària concreta, evolucionant cap al pàrking compartit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada