dimecres, 17 d’octubre del 2012

Post tertúlia "Convidats tòxics a casa" I: el xampú caducat


Després de la tertúlia "Convidats tòxics a casa" que se’ns va quedar curta i en espera de poder-vos penjar en aquest bloc la presentació de la xerrada, aprofitarem aquest i els propers posts per donar resposta a algunes qüestions que van quedar en l’aire o mig respostes.

Començarem amb el tema de la “caducitat” dels productes. Com va sortir en la tertúlia, n’hi ha que en tenen, n’hi ha que no tenen i n’hi ha que no queda la cosa massa clara.
Sembla ser que el vinagre no "caduca"

Primer de tot, sent puristes o més correctes, una data de caducitat és aquella a partir de la qual el fabricat ens informa de que el producte no és adequat pel consum des del punt de vista sanitari. 
Això té sentit si esparla d' aliments (sobretot peribles) però sona estrany per productes d’higiene domèstica. Potser seria millor parlar de data de consum o ús preferent, que seria fins quan el producte manté intactes les seves propietats.
Hem trobat caducitats o similars només en (alguns) productes d’higiene personal. És molt rar trobar una pintura o un netejador amb aquesta informació. Però si en trobeu l’excepció no oblideu envieu-nos una foto.

Fe d’errates (aportació Thais). Es va comentar que només caducaven o es fèiem malbé aquells que contenien compostos orgànics i no els que contenen només sintètics o minerals. Això no és correcte. Determinats compostos inorgànics ja siguin sintètics o no també es poden degradar o perdre propietats amb el temps, per acció de la llum, l’aire, la temperatura,... Si es dona el cas de que el producte contingui aquests ingredients si podríem trobar que a l’envàs indiques alguna mena d’advertència al respecte.

1 comentari:

  1. Bones!

    Us poso aquesta pagina web que he trobat....
    http://www.hogarsintoxicos.org/soluciones/productos-limpieza-limpios

    apala!! a seguir llegint!!!

    marc

    ResponElimina