dimarts, 9 d’octubre del 2012

Contaminació Atmòsferica


L’Alfred Bellès, president de MartorellViu ens ha proposat reflexionar sobre una temàtica d’actualitat (tot just avui se’n feien ressò novament alguns diaris) a la que possiblement no donem massa importància en el nostre dia a dia però que poc a poc esdevindrà vital, saber què respirem.

I és que, estadísticament, la majoria de nosaltres morirem degut a causes derivades de la mala qualitat de l’aire. Així doncs, no em direu que el tema no és de primera magnitud, i especialment, si pensem en les diferents maneres d’evitar produir-ne però no podem oblidar que, difícilment podrem evitar respirar-la i per tant, patir-ne les conseqüències.

El nostre ponent ens va il·lustrar amb el seu domini científic però fent-ho d’allò més entenedor per a tothom, posant exemples molt propers i fent comparacions que van fer fàcils conceptes tan aparentment complicats com: ppm (partícules per milió), acidificació o edificis malalts. Podeu consultar la presentació de la tertúlia.

Evidentment, també ens va recordar l’altre cara de la moneda: les mesures que podem prendre nosaltres o estan prenent les administracions per preveure o, com a mínim, reduir  els efectes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada