Activitats hivern 2015

Aquest hivern dediquem les nostres activitats a promoure l’alimentació ecològica i de proximitat, així com a conèixer projectes d’investigació i divulgació científica sobre temes ambientals que es duen a terme a Barcelona.


Totes les activitats són gratuïtes
Cal inscripció prèvia
Inici d'inscripcions: 15 de gener
info@aulambiental.org Tel. 934 350 547

GENER

TALLER:
RECICLEM OLI, FEM SABÓ
Festa Major de Sant Antoni
Dissabte 24 de gener a les 11.30h.

Com podem convertir un residu molt contaminant en un recurs valuós? En aquest taller practicarem el reciclatge casolà per fabricar sabó artesanal a partir d’oli de cuina usat.

Lloc: Interior d’Illa dels Tres Tombs (C/ Manso, 24-28). A càrrec de Josep Llanguas, terapeuta floral i alquimista.


TALLER:
ESTRIS I TÈCNIQUES PER A UNA CUINA NATURAL I EFICIENT
Dijous 29 de gener a les 18.30h.

Deshidratats, liquats, cuina crua, cuina al vapor... Observarem diferents tècniques culinàries i els utensilis que ens permeten posar-les en pràctica. Tot plegat per conèixer els avantatges nutritius d’una cuina més natural i eficient.

A càrrec de Silvia Ferrer-Dalmau, René + que Electrodomèstics.FEBRER

VISITA:
FLORA I FAUNA DE LA DESEMBOCADURA DEL RIU BESÒS
Dijous 5 de febrer a les 11h.

Per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides visitarem aquest espai format pel parc del Litoral, la platja i la desembocadura del Besòs. Descobrirem singularitats ecològiques d’un espai natural recuperat, tot observant i identificant les aus de l’entorn.

Compartim un Futur - AMB.


TALLER:
FLORS I HERBES SILVESTRES COMESTIBLES VORA LA CIUTAT
Dimarts 10 de febrer a les 18.30h.

La ciutat també ofereix herbes i flors per posar salut i natura a la teva cuina. Les podem fer servir per decorar i donar aroma als nostres plats de cada dia... o cruspir-nos-les! Amb una mostra d'herbes i flors fresques farem una demostració de com reconèixer-les i utilitzar-les a la cuina.

A càrrec d’Evarist March, gastrobotànic i guia de Naturalwalks.
TALLER:
INTRODUCCIÓ A LA IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA BOTÀNICA
Dimarts 17 i dijous 19 de febrer a les 17.30h

Destinat al públic general aficionat al dibuix que desitgi aprofundir en la pràctica de la il·lustració naturalista. El taller proporcionarà nocions bàsiques sobre el dibuix de les plantes i endinsarà a l’alumne en el fascinant món de l’observació i representació de la natura.

A càrrec d’Il·lustraciència.


DOCUFÒRUM:
EL PLAT O LA VIDA: MENJADORS ECOLÒGICS ESCOLARS
Dijous 26 de febrer a les 18.30h.

A través de la vivència personal d’una cuinera descobrirem el model alimentari que hi ha al darrera de molts serveis de menjadors col·lectius i com pot afectar a la qualitat de vida de les nostres filles i fills. El documental ens mostra com és possible crear un projecte de menjador escolar amb aliments ecològics.

Col·loqui amb la directora Nani Moré, gestora de menjadors ecològics i directora de l'Associació Menjadors Ecològics. Co-organitzat amb la Cooperativa El Guaret.


MARÇ

VISITA:
COM AFECTA L'ENTORN LA NOSTRA SALUT?
Dimarts 10 de març a les 11h.

Visitarem el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, situat a l’edifici del Parc de Recerca Biomèdica, per conèixer la tasca d’investigació que hi porten a terme sobre diferents aspectes ambientals (aire, aigua i radiacions) i els seus efectes sobre la nostra salut.


VISITA:
UN MERCAT DE PAGÈS I UN HORT A L’EIXAMPLE
Dissabte 14 de març a les 11h.

Sabies que hi ha un Mercat de Pagès al mig de l’Eixample? Un cop al mes hi trobarem pagesos que ens ofereixen fruita, verdura, formatge... A prop, a l’Espai Germanetes hi descobrirem un espai autogestionat amb hort i activitats culturals en el que era un solar en desús fins fa pocs anys.VISITA:
ESTUDIAR LA TERRA DES DE L’ESPAI
Dimarts 17 de març a les 11h.

L’empresa IsardSat és pionera a Catalunya en teledetecció i tractament de dades d’observació de la terra des dels satèl·lits. Prevenció d’incendis, gestió de recursos d’aigua, canvi climàtic... són alguns camps ambientals que s’estudien amb aquesta tecnologia.


TALLER:
COMPOSTATGE CASOLÀ
Dijous 26 de març a les 18.30h.

L’Ajuntament de Barcelona i l’AMB impulsen el compostatge domèstic de jardí o terrassa a través de la Xarxa de Compostaires Metropolitans. El taller inclou formació sobre el procés de compostatge i la cessió d’un compostador.

A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


ALTRES ACTIVITATS

EXPOSICIÓ IL·LUSTRACIÈNCIA:
PREMI INTERNACIONAL D’IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA
Del 17 de febrer al 20 de març.

La il·lustració científica, amb el seu caràcter artístic, ens apropa al món naturalista. En la segona edició dels premis Il·lustraciència, un jurat integrat per professionals de la ciència i la comunicació ha seleccionat les 40 peces finalistes que conformen aquesta mostra.

Produïda pel l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). La mostra es podrà visitar en l’horari d’atenció de l’Aula.
DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

La setmana del 16 al 22 de març tindran lloc a Barcelona activitats al voltant de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua. Esteu atents a la informació que anirem publicant al web i les xarxes socials.


PUNT D’INTERCANVI DE LLIBRES
Tots els dilluns no festius, de 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19h.

Un llibre pots tenir moltes vides! Cada setmana l’Aula ofereix un espai per intercanviar novel·les i llibres infantils i juvenils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada