Activitats tardor 2014

Aquesta tardor dediquem les nostres activitats a la gestió i prevenció de residus i al consum conscient, i especialment a la compra, ús i reciclatge de noves tecnologies i de roba.


Activitats gratuïtes
Inici d'inscripcions: 22 de setembre. 
Tel. 934 350 547


Descarrega el programa en pdf.


OCTUBRE

TALLER: 
QUINA BOMBETA EM COMPRO?
Dijous 2 d’octubre a les 18.30h.

Halògena, fluorescent, LED... Avui en dia els consumidors ens trobem amb una variada oferta de bombetes. Quina estalvia més? Alguna contamina? És millor apagar-les sempre? Afecten la nostra salut? En aquest taller trobarem resposta a aquestes preguntes.
A càrrec d’INTIAM RUAI.TALLER: 
SABONS NATURALS
Dimarts 7 d’octubre a les 18h.

Ens acostarem a la possibilitat de crear de manera pràctica i senzilla els nostres propis sabons personalitzats a partir de productes naturals i saludables: una alternativa als sabons industrials.
A càrrec de Josep Llanguas, terapeuta floral i alquimista.

TALLER: 
ALLARGA LA VIDA DEL TEU PC
Dimarts 14 i dimarts 21 d’octubre a les 18.30h.

Saps com mantenir el teu ordinador a punt? Aprendrem algunes operacions bàsiques de manteniment per Windows i altres sistemes operatius i manipularem un ordinador per dins per assajar petites reparacions i actualitzacions.
A càrrec d’Àlex Castán, professor d’informàtica.

TERTÚLIA: 
RECOLECTORS URBANS DE FERRALLA
Dijous 30 d’octubre a les 18.30h.

És freqüent veure persones que recullen ferralla pels carrers ja sigui de contenidors, obres... persones que viuen de reciclar el que la ciutat rebutja. Qui són? Quins beneficis ambientals té la seva tasca? Seria possible regularitzar-la?
A càrrec de Jordi Costa, Secretari Tècnic del Gremi de Recuperació de Catalunya.NOVEMBRE

TAULA RODONA: 
CONSUM CONSCIENT DE NOVES TECNOLOGIES... ÉS POSSIBLE?
Dimarts 4 de novembre, 18.30h.

Smartphones, ordinadors, wifi... L’impacte de les tecnologies de la informació tenen a les nostres vides no és menyspreable i podem creure que no hi ha alternatives més enllà de les grans companyies. Coneixerem propostes de consum basades en la cooperació, la solidaritat o el respecte al medi ambient.
Presentació a càrrec de David Franquesa, doctorand de la Càtedra Unesco Sostenibilitat Tecnologia i Humanisme. Projectes convidats: Eticom/Som Connexió, Pangea, Guifi.net i E-Reuse.
TERTÚLIA: 
CAP VEÍ SENSE LLUM NI GAS. VOLUNTARIS CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA
Dijous 13 de novembre a les 18.30h.

Cada cop a més persones els costa pagar la factura del gas o la llum. El projecte Fuel Poverty té la finalitat de formar voluntaris amb coneixements sobre eficiència i estalvi energètic per assessorar famílies en situacions vulnerables. Coneixerem la tasca d’aquestes persones.
A càrrec del Fuel Poverty Group.

VISITA: 
ROBA AMIGA, EL DESTÍ DE LA ROBA USADA
Dijous 20 de novembre a les 12h.

Després del gest de dipositar roba en el contenidor taronja comença un projecte social de lluita contra l’exclusió que porten a terme entitats com la Fundació Engrunes. Visitarem la seva planta de tria de roba a Montcada i Reixac per conèixer el destí de la roba que portem als punts verds.

Activitat emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.


DESEMBRE

TALLER: 
CON FALDAS Y A LO LOCO!
Dimarts 2 de desembre a les 17.30h.

Amb una mica de creativitat, un pèl d’imaginació i un munt de peces de roba, trobarem la manera de donar una segona oportunitat a roba que ja no fem servir i convertir-la en una faldilla digna de les passarel·les de moda.
A càrrec de Del Través.

DOCUFÒRUM: 
"LA TRAGÈDIA ELECTRÒNICA" DE COSIMA DANNORITZER
Dimecres 10 de desembre a les 19h.

Cada any, els països desenvolupats llencem 50 milions de tones de residus electrònics. Aquest documental mostra el comerç il·legal que hi ha darrere d'aquestes deixalles i les greus conseqüències pel medi ambient i la salut d'aquest tràfic. Col·loqui amb la directora i un representant d’Ecotic.

Activitat co-organitzada amb el Centre Cívic Sagrada Família dins el seu Cicle de Consum Responsable.

Lloc: Centre Cívic Sagrada Família (C/ Provença 480).TALLER COL·LABORATIU: 
INTERCANVI DE RECEPTES “AQUÍ NO ES LLENÇA RES”
Dilluns 15 de desembre a les 18h.

Pa sec, restes d’un brou, torrons passats... De vegades tenim aliments que no sabem com aprofitar però sap greu llençar. Us proposem un intercanvi de receptes per no malbaratar ni una engruna. Porta un tastet de la teva recepta i comparteix-la!
Lloc: Espai 210 (C/ Padilla 210).

TALLER FAMILAR: 
RECICLA EL TEU NADAL
Dimarts 23 de desembre a les 18h. 

Vols decorar el teu Nadal d’una forma ecològica i imaginativa? No et perdis aquest taller amb el que passarem una bona estona convertint materials en desús en guarniments nadalencs.
A càrrec de by my eco.


ALTRES ACTIVITATS

PARK(ING) DAY BCN 2014
Divendres 19 de setembre. Diversos espais de la ciutat.

I si per un dia transformem una plaça d’aparcament de cotxe en un jardí, una biblioteca o un espai de lleure? El Park(ing) Day és un esdeveniment mundial en el que associacions i col·lectius reivindiquen ciutats amb més verd urbà i espais públic de qualitat.
Visiteu el Park(ing) de l’Aula al C/ Provença entre Lepant i Marina. Més informació: parkingdaybcn.org.DE FESTA MAJOR A L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE!
CONTE-TALLER “LES GARRAFES VOLEN SER HORTS AL BALCÓ!”
Dissabte 4 d’octubre a les 17.30h.

Construirem testos reciclats, farem de pagesos urbans i descobrirem com un petit hort, fet de garrafes i ampolles, pot transformar la vida d’un balcó.
A càrrec de La Zanahoria Teatrera. Lloc: Consell de Cent entre Borrell i Viladomat.

L’EVIDÈNCIA DELS RESIDUS
Dissabte 29 de novembre d’11 a 13h.

Amb l’ajuda d’esplais i caus de l’Eixample, obrirem bosses d’escombraries, classificarem les deixalles i les pesarem per evidenciar que bona part dels residus que generem dia a dia es podria evitar.  
Lloc: Plaça Fort Pienc.

Activitat emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

RENOVA LA TEVA ROBA! XARXA D’INTERCANVIUn any més us convidem a renovar el vostre vestuari intercanviant aquelles peces que ja no feu servir. Al llarg del mes de novembre trobareu punts d’intercanvi a tot Barcelona.
Al barri de Sagrada Família:

Punts de Recollida:
Aula Ambiental: dimarts 18 i dijous 20 de novembre de 16:30h a 19h; dimecres 19 i divendres 21 de 10’30 a 13’30h.
Espai 210 (C/ Padilla 210): dimarts 25 i dimecres 26 de novembre d’11 a 14h i de 17 a 20h.

Punt d’Intercanvi:

Espai 210 (C/ Padilla 210): divendres 28 de novembre de 10 a 15h.

Activitat emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada