dimecres, 27 de febrer del 2013

Manteniment d’electrodomèstics de gamma blanca


S’entén per electrodomèstics de gamma blanca tots aquells aparells relacionats amb la cuina i la neteja i que a més, solen tenir un cert volum. 
Resolt aquest punt, en taller es va centrar en el manteniment preventiu d’aquests electrodomèstics, ja que, si es mantenen en bon estat, el estalvi econòmic i energètic és considerable. Pot semblar molt simple, però el cert, és que la tècnica principal de manteniment és la neteja. Un electrodomèstic net equival a un electrodomèstic eficient. Dit això, us destacarem alguns punts importants segons aparell, malgrat algun pugui semblar bastant obvi.

Sobre la nevera, a més de la importància de mantenir neta la reixeta del darrere, ressaltar molt la neteja de les gomes de la porta que són les responsables de que el tancament sigui hermètic, envitant pèrdues de temperatura i, per tant, d’energia. I pel que fa al congelador, recordar la necessitat de descongelar-lo un parell de cops l’any o quan el gruix de gel excedeixi els 3 mm.

Per netejar el microones el millor es fer-ho amb llimona i així no gastar sabons ni detergents. Fer-ne un bon ús també és essencial. No parar-lo obrint directament la porta si no fer-ho sempre pel botó o pel temporitzador, no posar-hi  estris metàl·lics, procurar que el recipient no toqui les parets per no forçar el motor que fa girar el plat i no fer servir el microones en buit.

El forn és important que estigui net per a que sigui eficient i intentar no obrir la porta, o fer-ho el mínim possible, mentre està encès.

Del manteniment més bàsic de la rentadora destacar-ne la neteja i assecat habitual de filtres i gomes de la porta. Recordar que el vinagre blanc és un bon aliat per eliminar la calç i que el sabó per rentar és millor líquid i directe al tambor, que en pols i al calaix.

Com segur que aquests quatre apunts del taller us saben a ben poc, us animen a consultar la guia “Electrodomèstics en forma: Com cuidar-los i estalviar energia i recursos” on trobareu molts més trucs i recomanacions explicats de manera molt senzilla i clara.

Conservar i utilitzar correctament els nostres electrodomèstics no només representa un estalvi per les nostres butxaques si no que també és una manera de lluitar contra la obsolescència que cada cop avança més a la societat, atès que n’allarguem la seva vida útil i en reduïm el impacte ambiental.

Com a apunt final, recordar que com a consumidors, tenim un poder de compra i uns drets que val la pena conèixer, sobretot pel que ja a les garanties i que podeu consultar en aquest enllaç 

Finalment us deixem la presentació que el Miquel Caballé, de Solidança i tècnic del projecte Reparat Millor que Nou va seguir durant el taller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada