dilluns, 11 de febrer del 2013

Instal·lacions "smart": Districlima i Twentytu Hi-Tech EcoHostel

En la darrera sortida organitzada per l'Aula Ambiental hem visitat dues instal·lacions que fan de Barcelona una ciutat una mica més "smart".
Vam començar la tarda passant per l’estació de Districlima situada al carrer Tànger, en ple 22@. Es tracta d’un projecte que produeix energia de forma ecològica aprofitant els vapors de la Planta de Valorització Energètica del Besós. Mitjançant un circuit tancat de canonades aïllades subministra aigua calenta als edificis, on es fa el intercanvi d’energia. Això implica un estalvi en l’emissió de tones de CO2 ja que no hi ha calderes a cada edifici, que no hi hagi màquines a les façanes i els terrats estiguin lliures. Suposant un estalvi d’energia, d’espai, de costos i de emissions.
Pels que no vareu poder assistir, sempre podeu fer-ne la visita virtual  a la estació de Tànger.

No molt lluny d'allí (de fet a quatre carrers) està el Twenty-tú Hi-Tech ecoHostel. Es tracta d'un alberg pioner en l’ús de les noves tecnologies i que està connectat al sistema de Districlima.
La visita va començar amb una explicació a càrrec del Daniel Pérez, que ens va exposar perquè aquest alberg és el primer de  Barcelona en obtenir la classificació A en eficiència energètica segons els estàndars europeus. A més de fer servir l'energia subministrada a través de Districlima per la climatització i l'aigua calenta sanitària, disposen d'un sistema de recuperació d’aigües grises que els permet reutilitzar l'aigua de dutxes i rentamans per les cisternes gràcies a un petit equipament de depuració biològic.


Les habitacions, sales, passadissos,... tenen sistemes de temporització i estalvi d’energia amb il·luminació mitjançant la tecnologia LED. La façana compta amb un sistema de ventilació i les finestres de les habitacions incorporen uns vidres especials que absorbeixen la radiació solar.
Com el seu nom indica (Hi-Tech) la tecnologia està molt present en aquest equipament hoteler on tots els sistemes es controlen de manera domòtica i se'n fa seguiment del consums en temps real a través d'un programa informàtic per optimitzar-los.
Després de la explicació vam fer un recorregut per les instal·lacions i habitacions de l’alberg, veient tots els aspectes prèviament explicats. Com segur que hem oblidat d'explicar uns quants, us convidem a curiosejar el següent video.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada