dijous, 9 de maig del 2013

Per festa major de la Sagrada Família, Instruments per un tub!


El dia gris i plujós no va impedir que l’Aula s’omplís de nens i nenes amb ganes d’experimentar de la mà de “Laberints del so”, les seves dots musicals.

Tots i totes quedàvem sorpresos de com sonaven de bé aquelles andròmines recuperades d’anar a les escombraries!

9 botelles de plàstic inflades a diferents pressions = 1 xilofon, 3 olles i cassoles = 1 bateria, 8 desembussadors = 1 flauta andina, volanderes i cargols o tubs, mooolts tubs de cartró i globus, es convertien com per art de màgia en un saxofon. 

Una gran bateria d’instruments que feien la delícia de petits i grans. 
  








Perquè estaven per experimentar, per tocar, percudir, gratar, bufar, sacsejar... i després de fer cadascú el seu saxo que va poder pintar i decorar enganxar-hi gomets i cintes de molts colors...

Fins i tot l’aigua es va convertir en un bon aliat musical.

L’Àngel i el seu ajudant no donaven abast: vinga fabricar les peces per que els nens i nenes poguessin fer-les sonar i decorar-les després! I vinga ensenyar-los de quines maneres podien fer que aquelles estranyes però atractives màquines comencessin a fer melodies...


Els veïns i veïnes que, malgrat les inclemències del temps, van tenir l’atreviment d’acostar-se fins el Punt d’informació ambiental (que al final no va estar al carrer si no ben al mig del Punt Verd de barri) van poder resoldre dubtes, xafardejar catàlegs o endur-se contes i fulletons explicatius a més de tenir premi en forma de bosseta de compost per les seves plantes.

 La taula informativa també es va aprofitar per donar a conèixer una mica més que se’n fa o es pot fer de les deixalles orgàniques que fen a les nostres llars a través de l’observació de tres mostres de compost procedents de planta de compostatge industrial, de la unitat de compostatge comunitari que tenim al barri i del compostador de llombrius que tenim a l’Aula que, com sempre, és que més preguntes va despertar.

A final tothom va tenir “regals”, fa fossin olorosos o sorollosos, en aquest dia en el que celebràvem també els 10 anys del Servei d’educació i informació ambiental.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada