dimecres, 20 de juny del 2012

Tertúlia-berenar: Estalvi energètic, estalviar quelcom més que energia


Completíssima xerrada d’en Daniel Gómez de l'Ass. AREN, des del punt de vista historiogràfic, des del punt de vista de recursos disponibles o del de la progressió del ritme de consum de la humanitat. Ens ha posat sobre la taula els grans reptes als que ens enfrontem i no podrem aplaçar ja massa més temps.



Amb gran eloqüència i un esclaridor suport visual hem pogut entendre i situar en la seva justa posició, un seguit de qüestions i conceptes que potser n’ havíem sentit a parlar i que en Daniel ha posat en el seu just context.
Així hem arribat al plantejament ineludible dels grans dilemes als que s’enfronta la humanitat i el planeta Terra: demanda energètica en front a les reserves, perspectives d’un futur incert o certeses que ja no podem posposar més.
En Daniel ens exposa tot el ventall de fets clau que ens obren escenaris gens fàcils d’adequar però que conformen, malgrat tot, reptes que no podem defugir.
Visions globals, regionals, estatals, nacionals, locals i finalment individuals ja que tenim molt camp per recórrer i grans dosis d’il·lusió, així com vulnerabilitats importants. I és que com en Daniel ens recorda: “Per poder transformar la realitat, primer s’ha de conèixer”.
I finalment un seguit de bons consells o recordatoris que mai estan de més per tal que així, entre tots, aconseguim canviar les nostres mentalitats o maneres de funcionar com ara: premiar a qui consumeixi menys?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada