dimecres, 18 de juny del 2014

Autoproducció elèctrica amb Energia Solar Fotovoltaica

Pocs dies abans de la setmana de l'Energia Sostenible Europea, l'associació Nostra Energy ens han parlat de les possibilitats de l'autoproducció energètica solar, amb els condicionants tant tècnics com legals actuals.

Després d'aprendre el funcionament bàsic dels captadors solars fotovoltaics i dels elements que els acompanyen (reguladors, inversors, bateries...) es van explicar les diferents configuracions dels sistemes fotovoltaics, tant en format aïllats com connectats a xarxa o per autoconsum. Aquesta darrera configuració, una de les que més interessa darrerament, es troba pendent de l'aprovació de normativa específica des del 2011 i és la que ha aixecat polèmica degut a la possibilitat d'establir-se un peatge econòmic.

Els assistents van poder resoldre els seus dubtes sobre costos, detalls de les instal·lacions, i les possibilitats d'instal·lar-se actualment als domicilis per cobrir part del consum elèctric. La part pràctica del taller, consistent en fer funcionar bombetes exposant la placa a la radiació solar, malauradament no es va poder portar a terme per culpa del mal temps.



Algunes fonts d'informació recomanades per Nostra Energy:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada