dimecres, 4 de febrer del 2015

Cuinant de forma saludable i eficient

Conèixer les tècniques, estris i aparells que ens poden permetre cuinar de forma saludable i eficient ha estat l'objectiu del taller que la Silvia Ferrer-Dalmau de René Electrodomèstics ens ha ofert a l'Aula Ambiental. I és que sovint hem parlat dels tipus i origen dels aliments que consumim, però potser no donem prou importància a la manera com els cuinem. L'objectiu és preparar els aliments de la manera que aprofitem el màxim de les seves propietats i, a més, fer-ho de manera eficient.

Vam poder observar (i tastar!) algunes tècniques de la cuina Raw (cuina crua) per ratllar, pelar, o laminar verdures. També les diferents formes de preparació de liquats, sucs, batuts i llets vegetals, germinats... naturalment, la cuina crua és molt eficient, ja que suposa un consum energètic molt baix.

També vam repassar les diferents tècniques de cocció dels aliments: escaldat, bullit, vapor, saltejat... adequades per diferents tipus d'aliments, ja que cadascuna treballa a una temperatura diferent. Alguns tipus d'olles (tipus hot pan) permeten a més un estalvi energètic important, mentre que d'altres (com el forn) consumeixen molta energia i caldria reservar-les per ocasions molt específiques.

Si voleu més informació al respecte, us recomanem la lectura del blog de René Cuinant de forma saludable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada