dilluns, 25 de gener de 2010

III Cicle Saps què menges?


Ja podeu consultar el programa del III cicle Saps què menges? del barri de la Sagrada Família organitzat conjuntament entre l'Espai 210, I un rave!, El guaret i l'Aula Ambiental.



Dimarts 9 de febrer a les 19:00h

Presentació del llibre i campanya "Supermercats, no gràcies", comptarem amb la presencia de la seva co-autora Esther Vivas.
El llibre “Supermercats, no gràcies” posa de relleu qüestions com ara què s’amaga darrera la distribució moderna, quines són les companyies més grans, tant a nivell internacional com a l’Estat espanyol, quins impactes tenen en diferents àmbits i quines són les principals lluites en contra i les alternatives que es plantegen. Per fer-ho, comptem amb un conjunt d’articles elaborats per activistes i especialistes en la matèria que exposen, amb rigor i claredat, una sèrie d’arguments que ens permeten reflexionar sobre la pràctica d’aquestes companyies, els seus impactes i el nostre paper com a consumidors.

Lloc: Aula Ambiental Sagrada Família C/ Lepant 281-283

Dissabte 13 de febrer
Visita a l’hort urbà comunitari “ l’Hortet del Forat”
Amb aquesta activitat proposem una excursió a l’Hortet del Forat (de la vergonya) on els i les que no en tenim (ni hort ni vergonya) podrem iniciar-nos en el coneixement de la creació d'un hort comunitari. Participarem en les xerrades i reflexions que es duran a terme amb l’objectiu de compartir experiències i de valorar la possibilitat de crear un hort comunitari autogestionat a la Sagrada Família. Anima't!!!

Lloc de trobada: 11h a l’Espai 210 C/ Padilla 210 baixos o 11:30 directament a l’Hortet del Forat.

Dissabte 20 de febrer a les 11:30h
Documental “Earthlings” + xerrada “ L’impacte de l’activitat humana sobre la resta d’espècies”
“Earthlings” aborda la problemàtica de l'activitat humana respecte a la resta d'espècies que conformen el món i que també son habitants de la Terra, tal i com indica el propi títol del documental. Es divideix en 5 parts: animals domèstics, alimentació, vestimenta, experimentació i entreteniment, i té una durada total d’1.35 min. La finalitat del documental és denunciar les activitats especistes a les quals està habituada la majoria de la població. Menjar carn, per exemple, implica un important impacte en el medi ambient del qual en masses ocasions no en som conscients.

Ponent : Laura Benítez, llicenciada en filosofia,
Lloc: Espai 210, C/ Padilla 210 baixos
* IMPORTANT activitat no recomanable per infants. “moltes imatges poden ferir la sensibilitat dels més petits”

Dissabte 20 de febrer a les 13:30h
Taller de Seitan + dinar popular
Taller totalment pràctic amb davantal on, sorprenentment, veurem com de la farina s'elabora una proteïna alimentària: el seitan!! Emprat des de fa molts anys en èpoques i zones amb pocs recursos, és també una famosa proteïna en els menús vegetarians. Curiós, divertit, útil i mmmmm.... Boníssimm!!!

Tallerista: Núria Ariete ( coop i 1 rave)
Lloc: Espai 210, C/ Padilla 210 baixos
Preu material taller: 3 euros

Dissabte 27 de febrer a les 16:00h

Taller de Cervesa Artesanal
Elaborem la nostra cervesa a casa, natural i més sana!!!!!!!!
16:00h Presentació del Taller: Procés cerveser, etapes d’elaboració de la cervesa. La malta, el llúpol i el llevat.
- Elaboració de la nostra pròpia cervesa:
a)Macerat (+ explicació dels processos biotecnològics implicats)
b) Aspersió del macerat.
c) Obtenció del most sense el llúpol.
d) Cocció del most amb el llúpol (+ explicació dels processos biotecnològics implicats)
e) Refredament del most
f) Inoculació del llevat i inici de la fermentació (+ explicació del procés biotecnològic implicat
20:00h Explicació de les principals famílies de cerveses, acompanyart d’un petit tast de cerveses.

Lloc: Ateneu popular de l’Eixample, ptge Conradí nª3.
Preu material taller: 4euros

Més informació al blog del cicle
ciclesapsquemenges.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada