dimarts, 7 de febrer del 2012

Edificis de baix impacte: visitem el Media-Tic i la seu del Banc de Sang i Teixits

Durant el mes de gener hem tingut ocasió de conèixer dos edificis barcelonins que integren en el seu disseny criteris de sostenibilitat amb l'objectiu de reduir al màxim el consum energètic durant el seu ús. En els dos casos, les noves tecnologies de l'informació hi juguen un paper clau.
12_01_31 Visita edifici Banc de Sang i Teixits
12_01_24 Visita Media-Tic
Edifici Frederic Duràn i Jordà, seu del Banc de Sang i Teixits
Inaugurat el 2010, aquest edifici incorpora sistemes actius i passius amb l'objectiu de reduir fins al 70% el consum energètic. La façana està construida a partir de murs de formigó gruixuts (imitant les masies) i inlcou un percentatge de forats inferior al 50%. Les  finestres incorporen vidres especials i les persianes laminades es regulen de forma automàtica en funció de les condicions de llum solar i de les necesitats interiors.

Edifici Media-Tic
Segurament, el que crida més l'atenció d'aquest edifici és la seva façana, que mitjançant coixins d'EFTE (que s'inflen i es desinflen) permet regular la intensitat de la radiació incident. L'estructura de l'edifici acumula la llum durant el dia gràcies a un revestiment especial i durant la nit s’il•lumina. Aquest edifici té al voltant de 300 sensors que permeten regular el funcionament de la façana i les necessitats de llum artificial i climatització a l'interior. A més, incorpora una coberta vegetal que entre d'altres avantatges permet regular la temperatura interior, estalviar energia i fixar diòxid de carboni i altres gasos contaminants, i una coberta fotovoltaica que produeix uns  29.000 kWh/anuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada