dimarts, 18 de desembre del 2012

Compra de mascotes


Heu comprat o coneixeu d’ algú que ha comprat una mascota i al poc se li ha posat malalt o pitjor, se li ha mort?

Més enllà del disgust o la despesa d’econòmica que aquesta situació pugui suposar, la veritat és que al darrera d’aquesta escena  hi ha una realitat fosca i horroritzant.



Com en anys anteriors, l’Aula a col·laborat amb el CC Sagrada Família en el  Cicle de Consum Responsable: Nova Campanya de Reis. Aquesta vegada no volíem reflexionar sobre la comprar d’objectes sinó sobre l’adquisició de ser vius atesa l’època de l’any en la que ens trobem. Adquirir una mascota sempre ha de ser un acte reflexiu i meditat amb tota la família, però a part del compromís que implica compartir la teva/vostra vida amb un altre ser viu durant uns anys, cal també ser conscient d’on surt aquest animal.

De la mà de la de la Silvia Grifols de la Lliga per la Protecció d’Animalsi Plantes de Barcelona, van organitzar una xerrada-taller sobre el que s’amaga darrera de moltes botigues i criadors. I els fets són esgarrifosos. El següent vídeo us en pot donar una petita idea.

Aquells que penseu que això només passa en altres països, pareu-vos a pensar un momentet. Potser no tinguem aquí granges com aquestes que es localitzen sobretot a l’est d’Europa però la realitat és que existeixen per proveir un mercat que demanda i que inconscientment algú de nosaltres o dels nostres coneguts està alimentant.

Potser adoptant d'un refugi no trobis un animal de pedigrí (o potser si) però és una manera d'escapar d'un sistema que fa fins hi tot de la vida un bé de mercadeig. A més et permetrà adoptar "local" i donar una vida digna a un ser que no ha triat estar on està, que t'estimarà tota la vida i estarà sa.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada