dimarts, 8 d’octubre del 2013

I de l’orgànica què en fem?

El passat dijous 3 d'octubre ens va visitar un grup d’estudiants de quart d’ESO del col·legi La Merced. Tant alumnes com professores estaven encuriosits en saber què és això que li diem compost, d’on surt, què passa amb la matèria orgànica que produïm, quin procés es segueix abans d’obtenir-lo, com el podem fer a casa, etc.

La majoria dels nois i noies creien que la fracció de residu més produïda a casa són envasos de plàstic.
Quedaren sorpresos en saber que aproximadament el 36% (en pes) dels residus generats són matèria orgànica. La qual, només la separen set dels vint-i-un assistents.

A més, vam tenir preguntes molt interessants, com per exemple, perquè hem de realitzar un compostatge i no podem deixar les restes de menjar directament al sòl.


Posteriorment es van observar, i els més valents van poder palpar, els cucs de California del vermicompostador. Sabent així com fer una autogestió de la resta orgànica que generem a casa.

I per finalitzar, observaren el funcionament de l’àrea de compostatge comunitari que comparteixen les 56 famílies veïnes de Sagrada Família que formen part del projecte.

El col·legi La Merced gaudeix d’un hort, d’on poden obtenir restes vegetals i un compostador per estrenar. 

Esperem que s’engresquin a iniciar-se en el món del compostatge ben aviat i més alumnes separin la fracció d’orgànica a casa seva.

Gràcies per la visita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada