dimarts, 8 d’octubre del 2013

OCTUBRE

  OCTUBRE 
   TALLER: Construcció d’estufes de gasificació: cap a un ús individual de la biomassa    pràctic i sostenible (1a i 2a part)
 La gasificació de biomassa és una tecnologia de generació de calor neta. La construcció d’estufes de gasificació  per a ús domèstic es presenta com una alternativa que augmenta l’eficiència en la cocció i disminueix el risc a la  salut humana, entre d’altres.
 1a part: Dimarts 1 d’octubre, a les 18:30h. Introducció a la gasificació de biomassa, disseny i usos d’estufes de  gasificació. Es repartiran els materials necessaris per a la construcció de les estufes.
 2a part: Dijous 3 d’octubre, a les 18:30h. Construcció d’estufes de cuina i demostració compartida.
 A càrrec d’Evan Marks, doctor en Ecologia Terrestre i Investigador del CREAF i Mercè Jara, llicenciada en Belles  Arts en les especialitats d'Escultura i Espai Urbà i Disseny i Reproducció Ceràmica, i co-gestiona el projecte  comunitari Hort de Fort Pienc.

 XERRADA: Un elefant blanc
 Les mines de potassa del Bages generen 6000 T de sal al dia, més que tota la brossa que genera Catalunya!  Exposem el cas, emfatitzant en les conseqüències que aquesta mina té sobre el servei de proveïment d’aigua en la  Regió Metropolitana de Barcelona.
 Dimarts 15 d’octubre a les 19:00h. A càrrec de Josep Ribera, vicepresident d’XNCA.

 XERRADA: Per les venes del capital, corre aigua
 Els conflictes hídrics i les guerres de l’aigua no es desenvolupen únicament en països llunyans. Exposarem els  casos dels conflictes hídrics més importants del territori català mitjançant el testimoni de les experiències de la  XNCA.
 Dijous 17 d’octubre a les 19:00h. A càrrec d’Annelies Broekman, presidenta d’XNCA.
  
 DOCUFÒRUM: Por un trago de agua
 Documental que tracta la problemàtica de l’aigua a través d'algunes històries: explotació i privatització.  Condueix a la reflexió  i a la dinamització de les persones  per tenir accés a aquest recurs natural i iimprescindible per a la vida.

 Dijous 24 d’octubre a les 19:00h. (49 minuts. Brian Woods, 2006) A càrrec d’Animal Latitude. Col·loqui  posterior amb la participació de Jordi Balaguer Bruguera, biòleg amb una llarga experiència en divulgació  científica i educació ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada