dilluns, 10 de novembre del 2014

Consum conscient de noves tecnologies

Hem tingut la possibilitat de conéixer de primera ma quatre propostes d'ús alternatiu de les noves tecnologies. Internet i la telefonia mòbil suposen ja una part fonamental de les nostres vides, però poc sovint ens plantegem si podem fer un ús més autònom i actiu d'aquestes tecnologies, destinades a satisfer la necessitat, al cap i a la fi, d'ajudar a comunicar-nos. David Franquesa, Doctorand de la Càtedra de Sostenibilitat, Tecnologia i Himanisme va moderar la participació dels diferents projectes.



Eticom-Som Connexió: a l'igual que amb Som Energia, Eticom proposa oferir un servei de telecomunicacions basat en el cooperativisme i la participació dels "consumidors", que de fet són socis i no només clients. Des d'aquesta perspectiva, mancada d'ànim de lucre, proposen que fem servir les telecomunicacions d'una manera més racional i conscient.

Guifi.net: és una xarxa de telecomunicacions autodefinida com "oberta, lliure i neutral", basada en acords mutus de les persones que la integren, la lliure connexió sense limitacions de cap empresa privada, i on tothom pot fer ús, però també aportar, instal·lar, fer millores i manteniment.., amb l'objectiu de proporcionar un accès a la xarxa de qualitat.

Pangea.org: és un proveïdor de serveis d'internet, especialitzat en el suport a projectes de desenvolupament, ecologistes, de gènere, socials... Des d'aquesta perspectiva plantegen una visió d'internet basada en valors socials i solidaris.

E-Reuse: un projecte nascut a la UPC davant el fet que moltes empreses canvien sistemàticament els seus equips cada tres anys. Aquests equips poden ser perfectament reutilitzats per entitats i E-Reuse els prepara per a ser reutilitzats per entitats sense ànim de lucre, que d'altra manera no se'ls podrien permetre. E-Reuse s'esforça per garantir, a més, la traçabilitat dels equips, de manera que asseguren que acabaran la seva vida útil reciclats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada