dimecres, 29 d’octubre del 2014

Allarga la vida del teu PC: Manteniment d'ordinadors

Aprendre a mantenir l'ordinador actualitzat i en bon estat per allargar la seva vida. Aquest va ser l'objectiu del taller que l'Àlex Castan, professor d'informàtica, ha fet als usuaris de l'Aula Ambiental. Cuidar l'equip, mantenir-lo net de virus i programes molestos i poder actualitzar algunes funcions ens ajudarà a que el nostre equip funcioni millor.


Alguns consells bàsics són:

Atenció a les descàrregues il·legals: sovint porten virus o programes maliciosos que fan que el nostre equip vagi més lent o ens aparegui publicitat.

Eliminar programes que no fem servir al "Panel de Control", opció Desinstal·lar programes.

Antivirus: és important tenir un bon programa i tenir-lo actualitzat. Alguns programes gratuïts són prou bons. Un consell important és no tenir mai dos o més antivirus simultàniament. Un programa recomanabñe és AVG.




Actualitzar el navegador: uns bons programes són el Firefox i el Chrome. És important també actualitzar el sistema operatiu.

Per netejar el Windows, en cas que necessitem espai al nostre disc dur:

Esborrar arxius innecessaris o temporals. Un programa que ho fa automàticament és CCleaner.

Reduir el nombre de programes que arranquen automàticament o funcions de Windows que no fem servir. Al "Panel de Control" podem eliminar funcions que no fem servir, mentre que el mateix programa CCleaner ens permet triar programes que s'inicien automàticament.

Problemes concrets:

El nostre ordinador es penja sovint. Per revisar la memòria RAM podem fer un test creant un disc d'arrencada en un USB extern amb algun programa com aquest.

El nostre ordinador està tan danyat per virus que no arrenca. Abans de formatejar per eliminar-ho tot, podem provar a arrencar-lo des d'un USB amb antivirus que faci la neteja. Podem fer servir el KasperskyRescue Disk i arrencar amb el disc creat amb aquesta eina.

Actualitzar l'ordinador. A la segona sessió vam poder identificar els elements interns d'un PC (font d'alimentació, Ram, disc dur...) de manera que poguem substituir-los o ampliar-los sense haver de comprar un ordinador nou.

Programari lliure:

Els programe lliures són gratuïts, d'ús lliure, aptes per tots els usos a nivell usuari i normalment amb menys problemes de virus. Alguns recomanables són:

- El compressor/ descompressor d'arxius 7-Zip: http://www.7-zip.org/
- El reproductor multimèdia VLC: http://www.videolan.org/vlc/
- El navegador Firefox: http://www.mozilla.org/firefox/
- El paquet d'ofimàtica LibreOffice: http://es.libreoffice.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada